Algemene informatie

Tekst begint onder foto:

UFO Video Productions - Michiel Rote

UFO Video Productions – Michiel Rote

 

Welkom in Park Rusthoff

Snel naar:  

Locatie
Park Rusthoff ligt in het centrum van Sassenheim, omgeven door de Hoofdstraat, Kerklaan, Parklaan en J.P. Gouverneurlaan. Elk van bovengenoemde straten geeft toegang tot het park.
De hoofdingang van Park Rusthoff is aan de Hoofdstraat/hoek J.P. Gouverneurlaan te Sassenheim.
 

De toegang tot het park is gratis.

Openingstijden Park Rusthoff
Iedere ochtend om plm. 08.00 uur geopend door vrijwilligers. De sluitingstijd varieert want deze is afhankelijk van de zonsondergang.
Het publiek wordt geacht het park direct na zonsondergang verlaten te hebben, waarna een beveiligingsbedrijf het park sluit.

Op 31 december en de dag dat de opbouw van het Halloweenfeest plaats vindt, is het Park gesloten.

Bereikbaarheid en parkeren
Park Rusthoff is per bus uitstekend bereikbaar. Op de Parklaan zijn bushaltes van lijn 50 van Leiden naar Haarlem vice versa. De bushaltes liggen allen in de directe omgeving van het park. Voor uw auto is aan de J.P. Gouverneurlaan ruim voldoende gratis parkeerruimte.

Algemene Informatie
Park Rusthoff ligt in het centrum van Sassenheim, pal achter de Hoofdstraat.

Aan de thans drukke winkelstraat, die ooit deel uitmaakte van de oude straatweg tussen Haarlem en Leiden, werd vroeger een aantal voorname huizen gebouwd. Huize Rusthoff, dat in het centrum van het dorp lag, werd in 1924 door de Gemeente afgebroken. (zie: “Parkhistorie”). Het in Engelse landschapsstijl aangelegde wandelpark dat achter het oude huis lag, bleef echter bestaan.

In de periode tussen 2000 en 2002 werd een ingrijpend revitalisatie plan uitgevoerd, waardoor nu midden in het dorp een prachtig ruim park ligt waar jong en oud van genieten.
Er is een Kinderboerderij en een Heemtuin. Tevens zijn er schooltuinen waar kinderen van de basisscholen een tuinjaar rond onder deskundige leiding groente verbouwen en bloemen kweken .

Op het middeneiland ligt paviljoen “het Sassennest”.

Vanaf het terras kan men genieten van het mooie uitzicht en zien hoe op het grote grasveld wordt gewandeld, gesport, gespeeld en geluierd.
Vogelaars kunnen in de bosrijkere gedeelten hun hart ophalen.
Jaarlijks terugkerende evenementen zorgen ervoor dat het park ook bezoekers uit de omliggende dorpen trekt.

 

Plattegrond

 

 

Park Rusthoff vanuit de lucht

Met dank aan Marcel van Dam.

Klik op deze link voor het YouTube filmpje.

 

 
Zorgvuldig natuurbeheer en de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat het in 2002 bedachte motto voor het park :
“Park Rusthoff besloten in ons hart”, voor de inwoners van Sassenheim in alle opzichten waar wordt gemaakt.