16 april; officiële opening Sassennest

Paviljoen krijgt naam tijdens opening.


Vrijdagmiddag 16 april bevonden zich er vele tientallen Sassenheimers en genodigden van buiten de gemeente op het eiland van park Rusthoff om de officiële opening van het fraaie paviljoen bij te wonen. Geheel in stijl en traditie van het van origine Engelse park arriveerde wethouder Kees van Velzen per koets in het groene hart van Sassenheim.


De plaatselijke pretband De Straatklinkers vertaalden het wij-gevoel in het park met onder andere Happy Together en het Sassemse Volkslied dat spontaan werd meegezongen. Feestelijke muziek, een feestelijk zonnetje op een feestelijk moment en een feestelijk drankje. Alles volgens een gewenst draaiboek.

Voorzitter van de Stichting Beheer Park Rusthoff Ronald van de Graaf, lichtte het tot stand komen van het zo gewenste ‘clubhuis voor al onze vrijwilligers’ toe. “Het is een verrijking voor het park, dit fraaie gebouw. In Engelse stijl vormgegeven door architectenbureau Henri Stol en gebouwd door aannemer van Breda.

Ook is het Sassennest voor educatieve doeleinden bestemd want de Jeugdnatuurwacht en de leerlingen van de schooltuin in het park vinden er hun onderdak. Van de Graaf onderstreepte nog eens dat dankzij Woonstichting Vooruitgang en andere donaties dit project kon worden gerealiseerd.

Steven Schrader, voorzitter van Vooruitgang roemde het burgerinitiatief en voor ons was het een uitdaging om kwalitatieve ‘vooruitgang’ gestalte te geven.

Voorzitter van de Stichting Vrienden van Park Rusthoff, Hans Heuer dankte met name ook de 20 bedrijven die een financiële ruggensteun gaven.

Wethouder Kees van Velzen sprak in superlatieven. “Dit park is al een parel op zich in Sassenheim en heeft er nu een extra juweel bij gekregen. Werd er in het verleden nog wel eens een stuk van het park voor weg- en woningbouw afgesnoept, er gaat nu écht geen meter meer van af!” De gemeentelijke bestuurder knipte daarna het lint door en onthulde het bord met de naam Sassennest. Dit ‘nest’ zal beheerd gaan worden door het echtpaar Adri en Marjolein Spies, dit op geheel vrijwillige basis.

Foto’s Foto Turk, klik HIER

Meen foto’s volgen