De kinderboerderij in Park Rusthoff

Snel naar:

Openingstijden
Voeren van dieren
Aanname van dieren
Gift of adoptie
Contact

 

Openingstijden

De kinderboerderij is dagelijks geopend.

Nu weten de varkens ook waar het eten vandaan komt – Foto Saskia ten Velden

De dagelijkse verzorging en observatie van de dieren is in handen van vrijwilligers en een medewerker van uit de Mare-groep. In de morgen worden de dieren gevoerd en verzorgd door een vrijwilliger. De medewerker van de Mare-groep verzorgt de dieren in de middag. De hokken en stallen worden wekelijks gereinigd en er wordt voortdurend toezicht gehouden. Midden in het park, op het grote eiland, vinden we de kinderboerderij. Deze bestaat uit een prachtige stal en twee weides. Op de kinderboerderij wonen in totaal zo’n 70 dieren. Er zijn geiten, schapen, kippen, pauwen, cavia’s, konijnen, duiven, twee varkens en een volière met diverse soorten vogels. En niet te vergeten de twee ezeltjes Cisco en Gijs, waarmee dagelijks tussen 14.00 en 16.00 gewandeld kan worden. Dit onder toezicht van een volwassene. Omdat de ezels nog jong zijn is het nog niet de bedoeling dat er op hen gereden wordt.

Voeren
De dieren mogen absoluut niet gevoerd worden. Wel is er bij de ingang van de kinderboerderij een box geplaatst waar voor de dieren groente, fruit en brood in kan worden gedaan. De medewerkers zullen bepalen of en op welk moment dit aan de dieren zal worden gegeven.

Aanname van dieren
Er worden geen dieren op de kinderboerderij opgenomen die worden aangeboden. In het verleden heeft dit nog al eens voor ernstige onrust gezorgd onder de overige dieren omdat het niet in de groep paste of iets onder de leden had en zodoende de vaste bewoners had kunnen aansteken.

ONDERSTEUNING VAN HET WERK OP DE KINDERBOERDERIJ

Gift of adoptie
Wilt u ons werk voor de kinderboerderij steunen? Dat kan, en ook nog eens op vele manieren. U kunt ons werk altijd ondersteunen door het doen van een donatie of gift via de Stichting Vrienden van Park Rusthoff. Maar misschien vind u het leuker om een dier te adopteren. Misschien zelfs wel een goed idee als cadeau voor een verjaardag van vriend, kind, neef of nicht? Iets tastbaars waar u ons weer ontzettend mee helpt! Het team van de kinderboerderij is druk doende met het vorm geven van de adoptie van een dier. Zodra wij dit plan helemaal hebben uitgewerkt vindt u op deze plek alle benodigde informatie.

 

Contactpersoon: Saskia ten Velden
Contact: via Contactformulier